راهنمای خرید زودپز

اخبار لوازم خانگي

لازم است بدانید مهم ‌ترین مزیت استفاده از زودپز این است که زمان پخت مواد غذایی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌ دهد. می ‌توان استفاده از زودپز را سریع‌ ترین روش برای پختن غذاها دانست. با توجه به اینکه فضای داخل زودپز کاملا بسته است، جلوی از بین رفتن رطوبت و طعم غذاها در فرآیند تبخیر را می ‌گیرد و باعث می‌ شود طعم طبیعی غذاها نسبتا حفظ شود. از سوی دیگر رطوبت غذا حفظ و از خشک شدن آن جلوگیری می ‌شود.
اولین تصمیمی که باید هنگام خرید زودپز بگیرید این است که یک زودپز معمولی می ‌خواهید که روی شعله اجاق گاز قرار می ‌گیرد، یا یک زودپز برقی؟ هر دو نوع، غذا را در مدت زمان کوتاه ‌تری نسبت به ظروف دیگر آماده می‌ کنند اما تفاوت ‌های مهمی با هم دارند:
استفاده از زودپزهای برقی به ‌دلیل امکانات اتوماتیکی که دارند، راحت ‌تر است. تایمر موجود در آن‌ها به شما این اجازه را می ‌دهد زمان مورد نیاز برای پخت غذایتان را مشخص کنید و دیگر نگران سوختن آن نباشید. همچنین این زودپزها دما و فشار بخار را به‌ طور خودکار تنظیم می ‌کنند و دیگر لازم نیست نگران تنظیم دقیق شعله گاز باشید.
اما خودکار نبودن زودپزهای معمولی مزایایی هم دارد. مثلا می ‌توانید قبل از بستن درب زودپز، مواد غذایی را در آن سرخ کنید یا تفت بدهید که انجام این کار در زودپزهای برقی دردسر دارد. نکته دیگر اینکه زودپزهای معمولی زودتر به نقطه‌ای می‌رسند که فشار بخار ایجاد می‌شود و به همین دلیل سرعت پخت‌وپز بیشتری دارند. همچنین بازه میزان فشار بخار در آن‌ها گسترده‌تر از زودپزهای برقی است و فشار بخار بیشتری هم می‌توانند تولید کنند که این موضوع هم روی بیشتر بودن سرعت آن ‌ها اثرگذار است.
نکات خرید زودپز:
در اینجا چند نکته جهت خرید یک زودپز خوب را ذکر می کنیم.
• ایمنی زودپز:
اولین نکته مربوط به ایمنی است. به دلیل بروز خطرات ناشی از انفجار، زودپزی را تهیه کنید که تمام دستور العمل های دقیق ایمنی را رعایت کرده باشد. از جمله سوپاپ امینی.
• جنس بدنه:
زودپزی را انتخاب کنید که جنس بدنه آن از آلیاژ سنگین باشد ترجیحا فولاد ضد زنگ که مواد به آن نچسبد و در طول فرآیند پخت عطر و طعم مواد غذایی را به طور کامل حفظ کند.
• امکانات زودپز:
* توصیه می کنیم از زودپزهای مجهز به شیر خروج بخار اضطراری استفاده نمائید. در این زودپزها موارد ایمنی در نظر گرفته شده و در صورت زیاد شدن فشار بخار، درب زودپز جدا نمی شود و محتویات ظرف در آشپزخانه پخش نمی شود.
* برخی از زودپزها سبد بخارپز هم دارند. اگر غذاهایی درست می کنید که به بخارپز شدن نیاز دارند می توانید هنگام خرید به این قابلیت هم توجه کنید.
• جنس لایه ته زودپز:
اگر زودپز از جنس استیل ضد زنگ خریداری می کنید، به دنبال مدلی باشید که دارای لایه زیرین از جنس بی متال (دو فلزی) یا تری متال (سه فلزی) باشد. نوع معمول آن سطح زیری با لایه آلومینیوم می باشد. این لایه ها از پخت غیریکنواخت و سوختگی غذا جلوگیری می کنند و موجب پخش یکنواخت گرما برروی سطح زیرین زودپز می شوند، و همچنین پاک کردن زودپز را آسان می کنند.
• زودپز برقی یا غیر برقی:
زودپز های سنتی اغلب به صورت غیر برقی بوده اند اما امروزه زودپز های برقی که معمولا چند کاره هم هستند در بازار موجود می باشد. شما می توانید با توجه به نیاز خود یکی از این مدل ها را انتخاب کنید.
• اندازه و ظرفیت زودپز:
اندازه مناسب برای شما به تعداد نفراتی که برای‌شان غذا درست می کنید و به مقدار استفاده تان از زودپز بستگی دارد. دقت داشته باشید مقدار گنجایشی که برای زودپزها اعلام می شود برابر با ظرفیت کامل آن هاست. اما در واقع برای پختن غذا می توانید نصف یا نهایتا دو سوم از ظرفیت کامل آن را استفاده کنید. هرگز بیشتر از دو سوم ظرفیت زودپز را پر نکنید، از آن جایی که فرآیند پخت با جوش آمدن و قُل زدن همراه است ممکن است منجر به مسدود شدن خروجی بخار شود و خطر ایجاد کند.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.